Lapas

svētdiena, 2021. gada 14. marts

Siera kūka ar citronu želeju

 


Forma 22 cm O

Apakša :


125 g sviests

60 g pūdercuk.

125 g milti


Krēms :


300 g salds krējums

250 g maskarpone ( vai krēmsiers)

300 g skābs krējums

100 g cukurs

7 želatīna plāksnes


Želejai :

Paciņa citronu želejas pulveris (paredzēta uz 0,5 l šķidruma)


Dekoram dzeltena marmelāde šķēlēs


Apakšai visas sastāvdaļas samīca mīklā. Formā ieklāj cepamo papīru. Mīklu ieklāj formā, vienmērīgi ar pirkstiem izlīdzina mīklu. Sadursta ar dakšu un izcep 160- 180 grādos. Atdzesē. Noņem cepamo papīru un ieliek atpakaļ formā.

Želatīna plāksnes iemērc aukstā ūdenī uz 10 min.

Liek putoties saldo krējumu, maskarponi, cukuru un skābo krējumu. Visu kopā saputo. Želatīna plāksnes izņem no ūdens, nospiež un izkausē mazā ūdens daudzumā (karstā, bet nevāra). Izkausētajā želatīnā iemaisa daļu krēma, to iemaisa pārējā krēmā, kārtīgi visu izmaisa ar putojamo slotiņu. 

Masu lej formā. Es parasti aplieku formas malas iekšpusi ar cepamā papīra strēmeli, lai pēc tam vieglāk izņemt kūku. Kūku noliek ledusskapī. Tikmēr sagatavo citronu želeju no paciņas. Kad tā ir atdzisusi, to lej pa virsu krēmam. Liek ledusskapī lai viss kārtīgi saželē.

Pēc tam noņem formas malas, liek uz šķīvja, kūkai virsū saliek marmelādes šķēlītes un gatavs.





Kūka ir ļoti sātīga un nav no tām ļoti saldajām. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru