Forma 22 cm O
Apakša :
125 g sviests
60 g pūdercuk.
125 g milti
Krēms :
300 g salds krējums
250 g maskarpone ( vai krēmsiers)
300 g skābs krējums
100 g cukurs
7 želatīna plāksnes
Želejai :
Paciņa citronu želejas pulveris (paredzēta uz 0,5 l šķidruma)
Dekoram dzeltena marmelāde šķēlēs
Apakšai visas sastāvdaļas samīca mīklā. Formā ieklāj cepamo papīru. Mīklu ieklāj formā, vienmērīgi ar pirkstiem izlīdzina mīklu. Sadursta ar dakšu un izcep 160- 180 grādos. Atdzesē. Noņem cepamo papīru un ieliek atpakaļ formā.
Želatīna plāksnes iemērc aukstā ūdenī uz 10 min.
Liek putoties saldo krējumu, maskarponi, cukuru un skābo krējumu. Visu kopā saputo. Želatīna plāksnes izņem no ūdens, nospiež un izkausē mazā ūdens daudzumā (karstā, bet nevāra). Izkausētajā želatīnā iemaisa daļu krēma, to iemaisa pārējā krēmā, kārtīgi visu izmaisa ar putojamo slotiņu.
Masu lej formā. Es parasti aplieku formas malas iekšpusi ar cepamā papīra strēmeli, lai pēc tam vieglāk izņemt kūku. Kūku noliek ledusskapī. Tikmēr sagatavo citronu želeju no paciņas. Kad tā ir atdzisusi, to lej pa virsu krēmam. Liek ledusskapī lai viss kārtīgi saželē.
Pēc tam noņem formas malas, liek uz šķīvja, kūkai virsū saliek marmelādes šķēlītes un gatavs.
Kūka ir ļoti sātīga un nav no tām ļoti saldajām.