Lapas

trešdiena, 2020. gada 11. novembris

Biezpiena drumstalu pīrāgs

 


Forma 22 - 24 cm diam.

Drumstalas :


450 g milti

100 g cukurs

200 g sviests

1/2 tējk. cepamais pulv.


Pildījums :


450 g biezpiens 9 %

2 olas

150 g cukurs

1 ēd.k. skābs krējums

1 tējk. vaniļas cukurs


Drumstalām visas sastāvdaļas ar pirkstiem kārtīgi sastrādā smalkās drumstalās. Formā izveido drumstalu apakšu kārtīgi piespiežot, pieplacinot. Izveido arī malas. Drumstalas ir diezgan daudz, atstāj arī virsai. 

Pildījumam biezpienu izberž caur sietu. Pieliek pārējās sastāvdaļas, izmaisa kārtīgi. Pildījumu liek formā uz drumstalām, pāri pārber pārējās drumstalas.

Cep 180 grādos apmēram 50 min.

Biezpiena pīrāgs ir sulīgs un ļoti garšīgs. Varētu būt labs arī ar kādu ogu mērci.



Foto sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru