Translate

svētdiena, 2020. gada 19. janvāris

Kēkss ar rozīnēm un glazūru


240 g sviests
200 g cukurs
4 olas
390 g milti
20 g cepamais pulveris
150 g rozīnes

Glazūra : 120 g pūdercukurs + apelsīnu sula

Sviestu ar cukuru sakuļ, pieliekot pa vienai olai. Miltus sajauc ar cepamo pulveri. Kad masa ir labi sakūlusies, piejauc miltus, rozīnes un labi izmaisa mīklu. Mīkla ir ļoti bieza.
Kēksa formu ieeļļo un apkārt saliek mīklu.


Pirmās 10 min.cep 190 grādos. Tad nogriež uz 160 grādiem. Man kēkss bija gatavs pēc 50 minūšu cepšanas. Ja arī liekās, ka varētu būt izcepies ātrāk, labāk gatavību pārbaudīt ar kociņu.


Kēksu atdzesē, atdala no formas, apgriež otrādi un vietām uzlej glazūru. Ja nevēlas glazūru, tad var vienkārši uzkaisīt pūdercukuru.


Foto pirmā un pēdējā bilde tapusi sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/

Pēc šīs receptes var gatavot mazos kēksiņus. Skatīt recepti šeit https://zaigasstuuritis.blogspot.com/2015/01/mazie-keksini-ar-rozinem.html?m=0

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru