Translate

pirmdiena, 2019. gada 13. maijs

Smilšu mīklas gliemežvāki ar biezpienu


12 gab.

Smilšu mīkla 450g - 500 g. Mīklas daudzums atkarīgs, cik būs liela formiņa.

Robaina formiņa 9cm- 10cm diametrā.
Mīkla :
150 g sviests vai margarīns
85 g cukurs
1 ola
250 g milti
1/2 tējk. cepamais pulv.

Pildījums:
200 g biezpiens
2 ēdamk. pūdercukurs
1/2 ola
2 tējk. kukurūzas ciete

1/2 ola smērēšanai

Sagatavo smilšu mīklu. Saputo sviestu, cukuru un olu. Pieliek miltus, samaisītus ar cepamo pulveri. Visu samīca kopā.

Biezpienu izberž caur sietu, pieliek pārējās sastāvdaļas. Pildījumam ir jābūt pēc iespējas biezākam.

Uz galda uzkaisa miltus, izrullē mīklu pabiezā kārtā. Izspiež apļus. Katrā ar karoti liek pildījumu un vienu malu viegli pārliek pāri.


Saliek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Nosmērē ar olu un cep 200 grādos 15 min.


Atdzisušas pārkaisa ar pūdercukuru un našķis gatavs!


Titulbildes foto sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru