Lapas

sestdiena, 2017. gada 30. septembris

Šokolādes kefīra kūka


Kūku var cept garenā pannā kā "Brownie" kūku. Paredzētais daudzums ir ideāli pannai 24x34.

Mīkla :
125 g sviests
2 lielas olas
250 g cukurs
3 ēd.karotes kakao
1 tējk. vaniļas cukurs
1,5 tējk. cepamais pulv.
225g milti
300 ml kefīrs

Glazūra:
50 g sviests
2 ēd.kar. piens
2 ēd.kar. kakao
175 g pūdercukurs
1 tējk.vaniļas cukurs vai tējk.rums

Gatavo mīklu :
Izkausē un atdzesē sviestu. Saputo olas ar cukuru. Samaisa kopā sausās sastāvdaļas. Olu masu labāk pārlikt lielākā traukā. Olu masai maisot pieliek klāt sviestu, tad miltu maisījumu un kefīru. Kārtīgi visu izmaisa, lai nebūtu kunkuļu. Mīklu ieklāj formā, kas izklāta ar cepamo papīru.



Cep 200 grādos 20 min. Atdzesē formā.



Gatavo glazūru :
Izkausē sviestu, pieliek visas sastāvdaļas, sildot kārtīgi izmaisa. Smērē uz kūkas.











svētdiena, 2017. gada 17. septembris

Norvēģu pankūkas





Norvēģu pankūkas lapper vai sveler ir mazas apaļas un pufīgas pankūkas un ļoti ļoti garšīgas. Cep uz minimāli ietaukotas, gandrīz sausas pannas. Uz vienas pannas saiet 3 gab.

400 ml kefīrs
5 ēd.k. cukurs
2 olas
260 g milti
1 tējk. soda

Samaisa olas ar cukuru, pielej kefīru. Pievieno miltus ar sodu un izmaisa mīklu. Uz pannas ar karoti vai kausiņu lej mīklu un izveido apaļas pankūkas. Cep vidējā karstumā no vienas un no otras puses. Pasniedz ar kādu ievārījumu.



Ņamm. Ja ir vairāk par trīs ēdājiem, tad droši var recepti dubultot.