Lapas

svētdiena, 2016. gada 23. oktobris

Bretaņas cepumi

Šie cepumi no Bretaņas ir kraukšķīgi un saldi, ar mazu sāls piesitienu.
Šos cepumus labāk cept apaļus, diametrā no 7 līdz 10 cm.



Mīklu jāgatavo iepriekšējā dienā.

120 g pūdercukurs
250g sviests
5 g smalkais sāls
1 ola
140 g mandeļu milti
260 g milti

Sajauc pūdercukuru un sviestu maisītājā, vai izmanto karoti. Pievieno sāli, olu, un tad miltus un mandeļmiltus. Samīca mīklu. Mīklu ietin plēvē un noliek ledusskapī uz 24 stundām.
Izrullē mīklu apm.1/2 cm biezu un izspiež formu. Pannā ieklāj cepamo papīru, saliek cepumus, nosmērē ar olu, ievelk svītras ar dakšu.
Cep 180 grādos 10 , 15 minūtes. Man sanāca apm.31 gab. Tas būs atkarīgs cik liela forma, es izmantoju 7,5 cm diametrā.






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru