Lapas

svētdiena, 2016. gada 23. oktobris

Bretaņas cepumi

Šie cepumi no Bretaņas ir kraukšķīgi un saldi, ar mazu sāls piesitienu.
Šos cepumus labāk cept apaļus, diametrā no 7 līdz 10 cm.



Mīklu jāgatavo iepriekšējā dienā.

120 g pūdercukurs
250g sviests
5 g smalkais sāls
1 ola
140 g mandeļu milti
260 g milti

Sajauc pūdercukuru un sviestu maisītājā, vai izmanto karoti. Pievieno sāli, olu, un tad miltus un mandeļmiltus. Samīca mīklu. Mīklu ietin plēvē un noliek ledusskapī uz 24 stundām.
Izrullē mīklu apm.1/2 cm biezu un izspiež formu. Pannā ieklāj cepamo papīru, saliek cepumus, nosmērē ar olu, ievelk svītras ar dakšu.
Cep 180 grādos 10 , 15 minūtes. Man sanāca apm.31 gab. Tas būs atkarīgs cik liela forma, es izmantoju 7,5 cm diametrā.






sestdiena, 2016. gada 8. oktobris

Šokolādes kūka ar glazūru



Mīkla :

150 g sviests
150 ml ūdens
3 ēdamk. kakao
250 g cukurs
180 g milti
0,5 tējk. soda ( natrons)
0,5 tējk. cepamais pulveris
1 liela ola
100 g skābs krējums

Glazūra :

50 g sviests
2 ēdamk. piens
2 ēdamk. kakao
175 g pūdercukurs
1 tējk. vaniļas cukurs

Dekoram marcipāna rozītes vai kādi citi dekori

Vidējā katlā uzvāra ūdeni un sviestu. Noņem katlu no plīts. Pirmo iemaisa cukuru un kakao. Kārtīgi izmaisa. Samaisa pārējās sausās sastāvdaļas un iemaisa maisījumā. Pēdējo iemaisa olu un krējumu.
Formā ( 26 cm Ø ) ieklāj cepamo papīru un ielej mīklu. Kūku cep 180 grādos apmēram 45 min.




Kūku atdzesē formā. Pēc tam ar nazi atdala kūku no formas, noņem cepamo papīru.

Glazūrai izkausē sviestu un iemaisa pārējās sastāvdaļas. Ja glazūra par šķidru, tad var ielikt ledusskapī uz kādu brīdi, lai sabiezē. Glazē kūku un rotā ar marcipāna rozītēm.





Kūka ir fantastiski garšīga! Pēc šīs receptes arī var cept braunija kūkas formā. Perfekti der formai apm.24×32, jācep 30 min. Tik vienkārši un ļoti garšīgi!