Lapas

otrdiena, 2015. gada 2. jūnijs

Cepumi " Mazās austiņas "



Kārtainā mīkla, skatīt šeit

300 g cukurs

Mīklas daudzumu labāk sadalīt uz pusēm, jo cukurs ātri kūst, nepaspēs mazās austiņas sagriezt un salikt uz pannas. Ja griežat mīklu uz pusēm, tad attiecīgi cukuru arī ņem pusi. Pēc tam ņem otru pusi un dara tāpat.
Uzber mazliet cukuru uz galda, uzliek mīklu, uzber cukuru arī uz mīklas. Izrullē mīklu plāksnē, pakaisot cukuru, kur pietrūkst.


Izrullē diezgan plāni. Tad ar griežamo lāpstiņu sadala 3 daļās.


Katrai daļai ieloka garenās malas uz iekšu. No katras puses vienreiz, otrreiz, un tad saliek kopā, mazliet pieplacina, lai neveras vaļā.



Sagriež mazos gabaliņos.


Liek uz pannas. Mazās austiņas labāk stingrāk saspiest, citādi cepoties tās veras vaļā.


Cep uzreiz nekavējoties 225 grādos. Manā krāsnī var cept tikai pa vienai pannai, tāpēc pārējās saliku uz pannām un ieliku saldētavā, lai neizkustu cukurs. Pēc tam ņem ārā no saldētavas pannas un uzreiz cep. Cep kamēr zeltaini brūnas. Ieteicams mazliet pacept arī otru pusi. Tad es daru tā : Izņemu no krāsns pannu, uzlieku pa virsu cepampapīru, vēl vienu pannu virsū, un ātri apmetu otrādi. Austiņas būs uz otras pannas, lieku mazliet pacept arī otru pusi. Bet ja krāsns ir pietiekoši laba, tad iespējams, ka labi izcepsies neapgriežot uz otru pusi.






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru