Lapas

sestdiena, 2015. gada 11. aprīlis

Ābolu plātsmaize no kefīra mīklas (1)

Šī ir ļoti vienkārša un ātri pagatavojama plātsmaize. Gatavoju pannā ar izmēriem 27x35. Man ir veca panna, vēl no padomju laikiem saglabājusies. Bet droši vien, ka jāpērk būs jauna, jo vecums liek sevi manīt. Pannai ar izmēriem 30x40 viss jāņem dubultā.



Mīklai:

375 g kefīrs
250 g cukurs
1/2 ēdamkarote soda
75 g sviests
320 g milti

Virsū:

4 āboli
3 ēdamkarotes krējums
2 olas
2 ēdamkarotes cukurs
vaniļas cukurs
kanēlis

Bļodā samaisa kefīru, cukuru un sodu. Pievieno izkausētu sviestu un miltus. Samaisa mīklu. Mīkla būs pabieza. Ieklāj pannā cepamo papīru, un vienmērīgi ieklāj mīklu. Ābolus nomizo, sagriež šķēlēs. Traukā samaisa krējumu, olas, cukuru, vaniļas cukuru. Saliek ābolu šķēlītes uz mīklas, pāri krējuma maisījumu, un pārkaisa ar kanēli.



Cep 200 grādos 30 minūtes.






Līdzīgas receptes skatīt šeit
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2014/10/ogu-drumstalu-platsmaize.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2014/10/biezpiena-platsmaize.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2015/12/biezpiena-platsmaize-34-x-38.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2016/08/abolu-platsmaize-no-kefira-miklas-2.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2016/04/norvegu-abolkuka.html

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru