Mīklai:
375 g kefīrs
250 g cukurs
1/2 ēdamkarote soda
75 g sviests
320 g milti
Virsū:
4 āboli
3 ēdamkarotes krējums
2 olas
2 ēdamkarotes cukurs
vaniļas cukurs
kanēlis
Bļodā samaisa kefīru, cukuru un sodu. Pievieno izkausētu sviestu un miltus. Samaisa mīklu. Mīkla būs pabieza. Ieklāj pannā cepamo papīru, un vienmērīgi ieklāj mīklu. Ābolus nomizo, sagriež šķēlēs. Traukā samaisa krējumu, olas, cukuru, vaniļas cukuru. Saliek ābolu šķēlītes uz mīklas, pāri krējuma maisījumu, un pārkaisa ar kanēli.
Cep 200 grādos 30 minūtes.
Līdzīgas receptes skatīt šeit
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2014/10/ogu-drumstalu-platsmaize.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2014/10/biezpiena-platsmaize.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2015/12/biezpiena-platsmaize-34-x-38.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2016/08/abolu-platsmaize-no-kefira-miklas-2.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2016/04/norvegu-abolkuka.html