Lapas

piektdiena, 2015. gada 2. janvāris

Speķa pīrādziņi




Rauga mīkla

500 g milti
50 g cukurs
100 g sviests
5 g sāls
20 -25 g raugs presētais
15 g eļļa
250 ml ūdens silts

Pildījumam

500 g žāvēta vai kūpināta gaļa ar speķi
sīpols apmēram 100 g
pipari
Pārsmērēšanai ola

Pagatavo mīklu. Raugu izšķīdina ar cukuru. Siltā ūdenī iemaisa raugu, cukuru, sāli. Mīkstu sviestu samaisa ar eļlu. Liek bļodā vai virtuves kombainī. Piesijā miltus un mīca mīklu. Mīkla izmīcās mīksta un nelīp pie rokām. Mīklu pārsedz un noliek siltumā uzrūgt stundu.




Kamēr mīkla rūgst, sagriež pildījumam gaļu un sīpolus, pieliek piparus un visu izmaisa.
Kad mīkla ir uzrūgusi, sadala 4 garenos gabalos, izrullē garenās desiņās, un katru sagriež vienādi desmit gabaliņos. Varbūt kādam tas izklausās sarežģīti, bet tas ir vieglāk par vieglu. Tas ir daudz labāk, nekā rullēt gabalu, tad spiest ar glāzi. Nē, nē, nekādas glāzes. Sagrieztās piciņas varam savelt bumbiņās, vai tāpat piciņas mazliet lai parūgst uz galda. Tad saliekam pildījumu.




Veido smukus pīrādziņus un liek uz pannas.




Pannu ar sagatavotajiem pīrādziņiem liek siltumā uzrūgt. Es parasti krāsni ieslēdzu uz 50 grādiem. Nolieku apakšā bļodu ar ūdeni, un gatava man raudzētava. Kad pīrādziņi uzrūguši, smērēju ar olu.




Krāsni uzgriežu uz 200 grādiem. Cepu kamēr brūni. Karstus pārsmērēju ar eļļu, lai spīd.



Pīrādziņu pagatavošanai arī vajadzīgs laikietilpīgs process, ja gribās, lai sanāktu mīksti un garšīgi. Ja ir sacepts daudz un paliek otrā dienā, tad pīrādziņus labāk uzglabāt maisiņā. Otrā un pat trešā dienā būs mīksti un garšīgi.

05.04.20. pamainīju labākas bildes un titulbilde tapusi sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru