Lapas

piektdiena, 2014. gada 17. oktobris

Hirtshals, Skagen

Septembra beigās ar ģimeni un draugiem biju aizbraukusi uz Dāniju. Ceļojums sākās no Sandnes(Norvēģija). Trīs stundu brauciens līdz Kristiansand pilsētiņai, no kuras tālāk dosimies ar prāmi. Vēl tikai maza pastaiga pa Kristiansand ieliņām gaidot prāmi.








Prāmis sagaidīts un dodamies ceļā.



Vēlāk kuģitis šūpojas viļņos, ka grūti pārvietoties. Liekas, ka galvu kāds saspiedis spīlēs. Pēc 3,5 stundu viļņošanās esam galā. Iepeldam Hirtshals ostā.


Ir jau vakars, un vēl jābrauc vairāki kilometri līdz paziņu mājām. Visapkārt tik tumšs, pat ielu apgaismojums nav, tikai ceļš.
Mūs sagaida laipns latviešu pāris. Tiekam pabaroti un apčubināti. Otrā dienā laižam uz Hirtshals pilsētiņu šo to apskatīt. Pirmais apskates objekts ir Ziemeļjūras akvariums.



Lielā akvārijā, ko var apskatīt no visām pusēm, peld visdažādākās zivis, arī haizivis. Ir arī vairāki mazāki akvāriji un daži vaļēji, kur var iebāzt arī roku. Šī raja bāza degunu no ūdens un gribēja, lai papaijā, tā kā tāds mīlīgs kaķīts. Bet āda rajai kā bruņas.



Pēc tam jāapskata Hirtshals bāka.



Te skats no bākas uz Skageragu. Lejā ir takas uz bunkuriem, kas saglabājušies no kara laikiem. Tur varētu daudz ložņāt, bet laika nav daudz, braucam tālāk.


Iebraucam Skagen pilsētiņā un meklējam pareizo ceļu. Pilsētiņa ir smuka, smukas mājas, bet neatliek laika pafotografēt, tikai šīs dzirnavas.



Beidzot ir atrasta pareizā vieta. Jādodas uz Grenen sēkli, kur satiekas Skagerags un Kategats. Brīdinājums, ka peldēties nedrīkst, bīstami.


Wow! Te tas ir. Viļņi sitas no vienas puses un no otras puses. Vējš stipri pūš. Labi, ka ir vējjaka ar kapuci, citādi būtu pārvētusies par kraukšķīti. Skats fantastisks.To nevar tā iemūžināt bildēs, tas ir jāredz dzīvajā.



Skagen bāka.


Laiks ir pagājis nemanot. Saprotam, ka vairs neko neapskatīsim, visas iestādes, kur ko apskatīt strādā līdz pieciem. Un vienlaikus būt vairākās vietās nav iespējams. Labi, ka šajā vietā veikaliņā paspējām nopirkt kādus suvenīrus. Braucam meklēt kādu pārtikas veikalu. Beidzot taču vajag paēst. Cenas veikalos salīdzinot ar Norvēģiju ir stipri lētākas, un tādu lielāku iepirkšanos atliekam uz rītdienu. 
Līdz naktsmītnei vēl ilgi jābrauc. Pa ceļam saule riet un ir fantastiski skaistas debesis.




Nākošajā dienā, pēc brokastīm pošamies atpakaļ. Pa ceļam ieskrienam lielveikalā. Ko uzreiz salīdzinājām ar maxima xxx. Bet lai kārtīgi visu izpētītu, laika nepietiek. Alkohols, šķiet, ka bija lētāks kā Latvijā. Bet tā iegādi atliekam. Uz prāmi ir vēl lētāk. Šo to iegādājušies laižam tālāk, jo prāmis negaidīs.

Prāmis ir sagaidīts.



Laižam atpakaļ. Šoreiz kuģīts mierīgi peld. 



Iebraucot Norvēģijā tik ļoti visi bijām noilgojušies pēc šādiem dabas skatiem. Dānijā šāda daba nav. Pārsvarā lauki. Bet mēs jau redzējām tik maz, tā kā noteikti Dāniju apciemosim vēlreiz.








Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru