Lapas

piektdiena, 2023. gada 5. maijs

Auzu cepumi ar šokolādes gabaliņiem

 



Apmēram 33 gab.cepumi pa +- 20 g katrs


100 g sviests ( mīksts)

150 g cukurs

1 ola

150 g milti

1 tējk. vaniļas cukurs

1 tējk. cepamais pulv.

70 g auzu pārslas

80 g - 100 g tumšā šokolāde


Mīkstu sviestu puto kopā ar cukuru līdz krēmīgam. Pieputo olu. Ja tās ir lielās auzu pārslas, tad nedaudz sasmalcina. Šokolādi ar nazi sasmalcina mazos gabaliņos. Miltus sajauc ar vaniļas cukuru, cepamo pulveri un pieber saputotajam sviestam. Pieber auzu pārslas un šokolādi. Samīca mīklu. No mīklas veido mazas bumbiņas, paviļājot starp plaukstām. Liek uz pannas ar atstarpēm. Bumbiņas mazliet piespiež.




Cep 200 grādos apm. 8 minūtes, vai līdz zeltainam brūnumam.




Cepumi der gan pie tējas, gan pie rīta kafijas. Vai ciemiņus sagaidot. Mmm, garšīgi un sātīgi ! 😋😋😋