Lapas

ceturtdiena, 2020. gada 9. jūlijs

Zemeņu musa kūka



Forma 22 cm Ø 

Apakša :
2 olas
50 g cukurs
50 g milti
0,5 t.k. cepamais pulv.
1 ēd.k. kakao

Muss :
700 g svaigas vai saldētas zemenes
Zemeņu želejas pulveris 2 paciņas. Ja vienā ir uz 0,5 l šķidruma.
500 ml salds krējums

Rotā ar svaigām zemenēm

🔹️Saputo olas ar cukuru. Sajauc sausās sastāvdaļas, un iemaisa biskvīta mīklā. Formā ieklāj cepamo papīru. Lej formā mīklu un cep 180 ° C  apm. 15 min. Atdzesē formā. Noņem cepamo papīru un biskvītu liek atpakaļ  formā. No cepamā papīra izgriež platu strēmeli un apliek formas iekšpusē.
🔹️Zemenes liek katlā. Ja saldētas, atlaidina. Karsē uz mazas liesmas kādas 10 -15 min. Pēc tam karstu sablenderē, pieliek želejas pulveri un izmaisa, lai izšķīst. Atdzesē līdz istabas temperatūrai. Svarīgi atdzesēt lai nav pārāk silts, bet lai nesāk želēt. 🔹️Saputo saldo krējumu un pa mazam iemaisa masā. Kārtīgi izmaisa ar putojamo slotiņu.
🔹️Masu liek formā virs izceptās apakšas. Liek ledusskapī vismaz uz 6 stundām, vai uz nakti. 


Noņem malas, papīru.

Pēc tam rotā ar zemenēm.



Kūka ir atsvaidzinoša, nav ne par treknu, ne par saldu. 👌
❗Kūkā nav papildus cukurs, tik cik želejas paciņā. Tā kā paciņas un ražotāji ir dažādi, var atšķirties cukura daudzums. ❗

Titulbildes foto sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/