Lapas

ceturtdiena, 2019. gada 18. aprīlis

Krējuma mafini ar citrona glazūru


Apm. 15 gab.

2 olas
200 g cukurs
300 g skābs krējums
160 g milti
2 tējk. cepamais pulv.
Rīvēta miza no 1 citrona

Glazūra :
160 g pūdercukurs
4 ēdamk. citrona sula
Krāsaini dekori

Olas ar cukuru sakuļ, izmantojot putojamo slotiņu. Pieliek skābo krējumu, citrona mizu. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un pieliek klāt. Izmaisa mīklu. Mīklu sadala formītēs.


Cep 180 grādos 25 min.


Mafinus atdzesē. Sagatavo glazūru. Pūdercukuru sajauc ar citrona sulu tā lai veidojas glazūras konsistence. Mafinus izņem no veidnēm un ar karoti uzsmērē glazūru. Uzber krāsainus dekorus.


Mafini ir mīksti un pufīgi, glazūra dod citronu svaigumu un garšu.

Gatavo mafinu foto sadarbībā ar https://hilmarstudio.com/portfolio/bakery/