Forma 24 cm diametrā.
Pamatne:
250 g auzu cepumi (trausli)
100 g sviests
Krēms:
Citronu želejas pulveris (no paciņas, kas paredzēts uz 0,5 l šķidruma)
250 ml ūdens
300 g skābs krējums
200 g Mascarpone (vai krēmsiers )
100 g pūdercukurs
1 tējk.vaniļas cukurs
300 ml saldais krējums
Virsa:
300 g zemenes
Cepumus sasmalcina. Izkausē sviestu. Sajauc ar cepumiem un ieklāj formas apakšā.
Noliek ledusskapī vismaz uz pusstundu.
Uzvāra ūdeni želejai. Ieber želejas pulveri, izmaisa. Noliek lai atdziest. Želeju vajag atdzisušu, bet vēl šķidru.
Saputo siera krēmu, pūdercukuru, skābo krējumu, vaniļas cukuru. Putojot lej klāt atdzisušo želeju. Atsevišķi saputo saldo krējumu. Ar putojamo slotiņu masā iejauc saputoto saldo krējumu, kārtīgi izmaisa krēmu. Ielej formā.
Sagriež zemenes un saliek virsū uz krēma.
Noliek ledusskapī lai krēms saželē.
Kūku var taisīt iepriekšējā dienā, lai garšas savelkas.
Siera kūka ir ļoti svaiga, atsvaidzinoša un mutē kūstoša. Fantastiski garšīga.