Lapas
▼
svētdiena, 2018. gada 28. janvāris
Eklēri ar vārīto mandeļkrēmu
Testējot mandeļpienu, nolēmu pagatavot mazus eklērus ar vārīto krēmu, govs piena vietā izmantojot mandeļu pienu.
Plaucētā mīkla :
113 g sviests
240 ml ūdens
šķipsna sāls
150 g milti
4 olas
Katlā uzvāra ūdeni, sāli, sviesta gabaliņus. Kad sviests izkusis, ieber miltus un visu ātri sajauc ar koka karoti. Kad masa ir labi izmaisīta, noņem no plīts, lai mazliet atdziest.
Pēc tam pievieno pa vienai olai, kārtīgi izmaisot. Maisa, kamēr mīkla ir krēma konsistencē. Pannu izklāj ar cepamo papīru. Ar konditorejas maisiņu, kam robots uzgalis, izspiež mazus eklērus, apm. 7 cm. garus. Man sanāca viena panna pilna un vēl uz otras pannas tik cik bildē.
Cep 210 grādos apm. 20 - 25 min. Atdzesē.
Kamēr kūciņas dziest, gatavo vārīto krēmu. Protams, to var arī darīt daudz ātrāk.
Krēms :
400 ml mandeļu piens
100 - 120 g cukurs (glazūrai bija tumšā šokolāde, cukurs krēmā 120 g)
80 g milti
2 olas
3 pilieni mandeļu esence garšas pastiprināšanai
Samaisa olas, cukuru un miltus. Uzvāra pienu, iemaisa karstajā pienā maisījumu, un maisot karsē uz mazas liesmas. Karsē, kamēr masa sāk biezēt. Pieliek esenci. Tā kā govs piena vietā ir mandeļpiens, ar biezēšanu neiet tik ātri. Krēms nav tik biezs kā taisot ar govs pienu. Kad krēms ir kārtīgi atdzisis, pilda kūciņās. Katru griež gareniski uz pusēm un ar karoti smērē krēmu. Krēms nesanāca tik biezs, lai to spieztu ar konditorejas maisiņu. Kad visas kūciņas ir sasmērētas, tās pārsmērē ar izkausētu šokolādi.
Glazūra :
100 g šokolāde
Šokolādi izkausē ūdens peldē. Smērē uz kūciņām.
Eklēri gatavi! Vēl mazliet jāpatur ledusskapī, un tad ... mmm! Krēms garšo pēc marcipāna!
Līdzīgas receptes skatīt šeit http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2015/02/plaucetas-miklas-bumbas-profiteroles.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2015/02/plaucetas-miklas-kukas-ekleri.html
svētdiena, 2018. gada 14. janvāris
Kokospiena mafini
Apm.30 gab.
175 g sviests (istabas temp.)
300 g cukurs
4 olas (istabas temp.)
400 ml kokospiens (istabas temp.)
2 ēd.kar. vaniļas ekstrakts
420 g milti
3 tējk. cepamais pulv.
Saputo sviestu ar cukuru, pievieno pa vienai olai, saputo. Sajauc miltus ar cepamo pulveri. Vaniļas ekstraktu pieliek pie kokospiena, izmaisa. Sajauc miltus ar kokospienu un izmaisa ar lāpstiņu. Visu sajauc kopā, kārtīgi izmaisa mīklu. Pilda formiņās līdz pusei. Cep 200 grādos apm. 15-20 minūtes, atkarībā cik lielas/mazas formiņas.
Pārkaisa ar pūdercukuru.
Mafini ir mīksti, pufīgi un ļoti garšīgi!
Vēl mafinu receptes skatīt šeit http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2018/04/apelsinu-mafini.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2018/01/vanilas-mafini-ar-sokolades-gabaliniem.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2017/02/sokolades-mafini-mikstie.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2016/01/kefira-mafini.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2014/12/jogurta-mafini.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2014/10/sokolades-mafini.html
sestdiena, 2018. gada 13. janvāris
Kūka ar kokospienu un laimu
Forma 22 cm ø.
2 olas
200 g cukurs
180 g kokospiens
1 laims
80 g sviests
250 g milti
1/2 tējk. cepamais pulv.
Sajauc miltus ar cepamo pulveri, rīvētu laima mizu. Saputo olas ar cukuru. Pievieno laima sulu, kokospienu un izkausētu sviestu. Pieliek miltu maisījumu un kārtīgi samaisa. Mīklu lej formā, kas izklāta ar cepamo papīru un cep 180 grādos. Gatavai pārkaisa pūdercukuru.
pirmdiena, 2018. gada 1. janvāris
Vaniļas mafini ar šokolādes gabaliņiem
125 g sviests
2 olas
100 g cukurs
300 g vaniļas biezpiena krēms
270 g milti
2 tējk. cepamais pulv.
100 g tumšā šokolāde
Izkausē sviestu un atdzesē. Saputo olas ar cukuru, biezpiena krēmu. Iemaisa atdzesēto sviestu. Miltus samaisa ar cepamo pulveri, šokolādi sasmalcina, pievieno masai un izmaisa mīklu. Sadala mīklu mafinu formiņās. Man sanāca 15 gab.
Cep 175 grādos 25 min.
Gatavus pārkaisa ar pūdercukuru.
Ņammm!
Vēl mafinu receptes skatīt šeit http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2018/04/apelsinu-mafini.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2014/10/sokolades-mafini.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2014/12/jogurta-mafini.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2016/01/kefira-mafini.html
http://zaigasstuuritis.blogspot.no/2017/02/sokolades-mafini-mikstie.html